logo

Utställare 2024

Listan uppdateras löpande med nya utställare.

Klicka på utställarens namn för att komma till deras hemsida.


Monter Utställare Beskrivning
C:01A Segelflygarna Uppsala FK
Segelflygarna Uppsala FK är en ideell idrottsförening. Besök oss för att bekanta er med segelflyg. Vi har ett flygplan i klubben som är anpassat med handkontroll för att alla ska kunna flyga. Testa att flyga i vår VR-simulator.
C:01B Stiftelsen Handicat
Fritidsaktivitet Segling
D:11B Stiftelsen Skota Hem
Stiftelsen Skota Hem kommer att visa en båt i sin monter och berätta om sin verksamhet inom parasegling. 
E:03 Stiftelsen Spinalis
Stiftelsen Spinalis främjar forskning och behandlingsutveckling inom ryggmärgsskadevård och rehabilitering.
B:16 Sunrise Medical AB
Sunrise Medical är idag ett av världens mest välkända företag vad gäller design, tillverkning och distribution av mobilitetsprodukter. Ett av våra varumärken är RGK Wheelchairs som är en välkänd tillverkare av måttanpassade sportrullstolar. På Hjultorget 2024 kommer vi enbart att ha med sportrullstolar och vänder oss till dem som vill veta mer om dem och/eller vill prova ut en sportrullstol.
C:02 Svenska Service- och Signalhundsförbundet
Hundar som hjälper barn med funktionsnedsättning att leka och hitta på BUS!

Välkommen till SoS monter där du träffar assistanshundar som gör det omöjliga möjligt men också smarta hundar som kan visa trix och hitta på BUS. Instruktörer och förare finns på plats att svara på alla olika hundfrågor och även visa hur assistanshunden jobbar.

Svenska Service- och Signalhundsförbundet utbildar personer med funktionsnedsättning att träna sina egna hundar till internationellt certifierade assistanshundar. SoS driver också BUS projektet som ger barn med funktionsnedsättning möjlighet att leka på lika villkor med hjälp av familjehunden.
B:05 Särnmark Support
Trygghet, transparens och kund­inflytande
Särnmark grundades 1992 av Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm efter att Mikaels liv förändrades i och med en olycka 1978. Mikael och Cecilia är fortfarande, efter mer än 25 år, ägare av företaget och Särnmarks ledstjärnor. Vi har under dessa år lärt oss att de viktigaste delarna för en väl fungerande personlig assistans är trygghet, ekonomisk transparens och att du som kund har sista ordet. Varmt välkommen till oss och vår monter B:05 för att få råd, stöd eller för att anmäla dig till någon av alla våra utbildningar eller evenemang vi arrangerar runt om i landet.
B:02B Taxi Stockholm Sirius
Taxi Stockholm Sirius erbjuder turbundna resor och skolskjutsar som vi med ett gemensamt namn kallar omsorgsresor. Vi har också avtal med Region Stockholm och kör rullstolstaxi, färdtjänst och sjukresor.

I vår monter träffar du vår personal som svarar på alla dina frågor och lyssnar in vad du tycker är viktigt när du väljer transport. Du har också chans att tävla och vinna fina priser! Självklart hjälper vi dig även med att boka din resa när det blir dags att åka hem.
E:01 Tendo AB
Tendo AB erbjuder en livsförändrande robothandske, OneGrip®, som ger styrka i händerna för personer med begränsad eller saknad handfunktion. Robothandsken är utformad för att hjälpa människor att kunna aktivt greppa, hålla och släppa föremål på egen hand efter en ryggmärgsskada på ca C4-C7 nivå. OneGrip® underlättar ADL-aktiviteter som att äta, dricka, skriva, laga mat, borsta tänderna, byta kateter etc och bidrar därmed till ökad funktion, självständighet och livskvalitet för individen samtidigt som den förebygger ohälsa, avlastar anhöriga och skapar värde för sjukvård och samhälle.
A:03 Turebergsskolan
Vi presenterar vår skolverksamhet på RN-enheten för barn med rörelsenedsättning i årskurs F-9.
Besökare Utställare