logo

Utställare 2016

I listan nedan visas utställarna på föregående mässa, listan kommer att ersättas med en lista över utställarna på Hjultorget 2018 under våren.


1:a Assistanskompaniet AB Vi levererar personlig assistans utefter dina önskemål. Din assistans ska självklart vara flexibel och följa dig i vardagen så att du kan leva ett fritt och självständigt liv.
AB Rullstolscombi Vi är ett litet familjeföretag som importerar Firefly från USA. Firefly är ett drivhjälpmedel till manuella rullstolar.
Aktiv Ortopedteknik Aktiv Ortopedteknik driver ortopedtekniska center på 18 orter över hela Sverige och utgör en del av Ottobock Scandinavia Group. Vi tar emot landstingspatienter såväl som privatpersoner som är i behov av proteser, ortoser, sitthjälpmedel och ortopediska skor eller inlägg. Hos oss möter du högt kvalificerade och erfarna specialister med tillgång till den absolut senaste tekniken. Genom nära samarbete med sjukhusets personal fortsätter vi att utveckla vår verksamhet för att möta framtidens behov. Alltid med patient och brukare i fokus.
Anatomic SITT AB Anatomic SITT AB har många års erfarenhet och en samlad kompetens när det gäller att finna lösningar för barn, ungdomar och vuxna med svåra sittproblem. Design och kvalitet är en självklarhet för oss. Vår affärsidé är att utveckla och producera funktionella sitt- och ståhjälpmedel för barn, ungdomar och vuxna.
Anpassarna Gunnérius AB Anpassar bilar för människor med någon form av funktionsnedsättning. Med gedigen erfarenhet som sträcker sig mer än 40 år tillbaka i tiden har vi inte bara skapat egna innovationer, vi har även tagit andras innovationer till fulländning. Tack vare vår trafikskola Anpassarna Körkort AB, kan vi se till att du som kund hos oss får alla möjligheter att känna dig trygg bakom ratten. Besök vår monter för marknadens bredaste utbud av anpassningslösningar!
Armbike Armdrivna cyklar där man cyklar med styret i en typ roddrörelse. Cykeln som kopplas till den egna rullstolen + 3hjuliga cyklar, från 12-28”, från 2år upp till vuxen ålder.
Arvsfondsprojektet RaceRunning RaceRunning projektet är ett projekt som syftar till att sprida information om RaceRunning. Projektet som finansieras av Allmänna Arvsfonden och är ett 3-årigt projekt som drivs av de tre aktörerna RBU Västerås, Norrbacka HIF och Norrtälje 4H.
Assistansboken Sverige AB Kunskapsboken.se tillhandahåller kompetenshöjande utbildningar för baspersonal inom LSS. Med e-learning som verktyg har Kunskapsboken.se skapat ett tillgängligt samt pedagogiskt, kvalitetssäkrat och effektivt innehåll. Vi tillhandahåller relevant statistik kopplat till era medarbetares prestationer i webbutbildningen. Ni kan alltså enkelt följa upp era medarbetares resultat på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.
Assistansjuristerna Assistansjuristerna är en fullservicebyrå och vi hjälper personer med funktionshinder med ärenden att ansöka och överklaga personlig assistans och assistansersättning. Vi deltar vid hembesök och muntliga förhandlingar i domstol och i samband med Försäkringskassans omprövningar.
Atlas Assistans Personlig Assistans
Autoadapt AB Autoadapt är en världsledande tillverkare av säkra bilanpassningslösningar, d.v.s. hjälpmedel för personer med nedsatt rörlighet som vill åka eller köra bil. T.ex. säteslyften Turny Evo och Carony-systemet.
Barnassistans Vera & Herman kids club Barnassistans, personlig assistans för barn och unga med äventyr, visst låter det kul?Barnassistans är en assistansanordnare som alltid sätter barnperspektivet i centrum. Vi tillandahåller en trygg och glädjefylld assistans över hela landet. Barnassistans anordnar också aktiviteter, kollon och resor för barn och unga med funktionshinder, deras syskon och kompisar. Vi har alltid något skoj på gång och alla är välkomna! Vi gillar äventyr och bus, både i vardagen och under helger och lov. Självklart är våra aktiviteter anpassade så att alla kan vara med.
Barnhörna: RG Aktiv Rehabilitering, Stockholms stad och RBU Stockholm RBU, föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, är en förening för barn och ungdomar med funktionsnedsättning och deras familjer. Vår vision är ”Ett rättvist samhälle och ett utvecklande liv för barn och unga med rörelsehinder”. RBU ordnar många roliga aktiviteter, som t ex äventyrsbad, musikläger, friluftsdag med fiske, mm. Föreningen ger även råd och stöd till familjer, arbetar med påverkansarbete, ordnar föreläsningar och mycket annat. I RBU finns barn många olika funktionshinder: CP-skador, muskelsjukdomar, ryggmärgsbråck, kortväxthet, flerfunktionshinder, ADHD, PWS, hydrocefalus, medfödd benskörhet och plexusskadade. RBU ger dig information och kunskap, bland annat via medlemstidningen Rörelse och RBU Stockholms medlemstidning Utsikt samt de seminarier och konferenser som RBU anordnar.Stockholms stad simhallar erbjuder aktiviteter för dig som har en funktionsnedsättning. Du kan träna i gymmet, gå på kurs (ex. sittgympa, vattengympa) men naturligtvis även besöka bassängen. För att du ska veta hur tillgängligheten ser ut på de olika simhallarna så har vi med en snabbguide på mässan. Vi har även en ungdomsgård, Träffstugan, som vänder sig till ALLA barn, ungdomar och unga vuxna som har en funktionsnedsättning. På Träffstugan kan du syssla med allt från sport till musik och teater. Det är en öppen verksamhet med personal som har stor erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Mer information om aktivitetsutbudet på simhallarna i Stockholms stad och Träffstugan får du i vår monter på mässan.RG Aktiv Rehabilitering har anordnat läger för barn och ungdomar med en fysisk funktionsnedsättning sedan 1990. Med hjälp av våra positiva och inspirerande förebilder som själva har en fysisk funktionsnedsättning skapar vi förutsättningar till ökad självständighet och ett aktivt liv. Detta genom fysiska aktiviteter och utbyte av erfarenheter. Kom till vår monter och träffa en av våra förebildsledare som kan berätta mer om våra läger!
Bewa Intraf Fordonsteknik AB Bewa Intraf Fordonsteknik AB anpassar fordon för funktionshindrade samt bygger fordon för taxi-/färdtjänst. Vår luftfjädrade golvsänkning, Be free, på VW Caddy Maxi är troligtvis Sveriges mest byggda golvsänkning!
Bilanpassning i Staffanstorp Bilanpassning i Staffanstorp är ett av Sveriges ledande anpassningsföretag, vi skräddarsyr bilar utifrån individens behov. På mässan finner ni flertalet anpassade bilar med olika lösningar för ökad frihet.
BIMA Plastteknik AB BIMA Plastteknik tillverkar dynor för rehabiliteringsvård. I centrum står våra rullstolsdynor men vi tillverkar även enklare dynor som kan underlätta sittandet i vardagen.
Bioservo Technologies AB Bioservo Technologies erbjuder kraftstärkande och muskelavlastande hjälpmedel för personer med nedsatt hand- eller armfunktion. Idag används den greppstärkande, smidiga Servohandsken både som arbetshjälpmedel och i rehabilitering, i ADL sammanhang och på fritiden. Med handskens hjälp blir användaren starkare och uthålligare och får lättare att bära, greppa, lyfta, plocka eller hålla föremål. Vill du veta mer om stabilitet och säkerhet i greppet? Kom och besök oss i vår monter! Vi visar Servohandsken, värmehandskar och nya Gripeeze handskar och vantar. Passa på att prova hur det känns att använda en Servohandske där du själv bestämmer greppstyrkan eller testa en passivt grepphållande handske för t.ex. sport och träning.
BOSSE Råd, Stöd och Kunskapscenter BOSSE Råd, Stöd & Kunskapscenter ger råd och stöd till personer med fysiska funktionsnedsättningar. BOSSE erbjuder även handledning och utbildning inom assistans.
Brand Thinking AB Blokart är en liten kompakt Gokart liknande land- & isseglare vilken drivs med segel och enbart vindkraft. Du kan med fördel utöva sporten från unga år, från runt 7 års ålder tills långt efter pension. Vår svenska EM guldmedaljör är idag 70 år och utövar sporten regelbundet när helst vindarna bjuder till dans. Sporten har haft stor tillväxt internationellt. VM och EM arrangeras vart annat år samt nationella mästerskap i princip varje månad. Gillar du inte att tävla har du nog så roligt med seglingen i sig. Friheten, spänningen och ”the fun factor” är obeskrivbar.
Coloplast AB Coloplast AB hjälper personer med intima sjukvårdsbehov bland annat genom innovativa och mycket diskreta tappningskatetrar.
Besökare Utställare